Σχετικά με μας

Το όνομα Ευκλής ήταν σύνηθες στην Αρχαία Ελλάδα, όμως έγινε ευρύτερα γνωστό από τον Αθηναίο οπλίτη που πολέμησε στη μάχη του Μαραθώνα κι έτρεξε φορώντας ακόμη τη βαριά πανοπλία του, για ν' αναγγείλει τη χαρμόσυνη είδηση "Χαίρετε, νενικήκαμεν" κι έπεσε νεκρός. Οι νεότεροι Έλληνες τιμώντας τον ήρωα αυτό, καθιέρωσαν στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το Μαραθώνιο Δρόμο.

 

Στα 1894, ιδρύθηκε στην πόλη της Καλαμάτας ο Σύλλογος Πεζοπόρων ΕΥΚΛΗΣ με πρόεδρο τον Εμμανουήλ Μπενάκη. Τον Ιούνιο του 1894, αποφασίστηκε στο Παρίσι η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσα στο κλίμα της εθνικής υπερηφάνιας και του ενθουσιασμού, οι πεζοπόροι του ΕΥΚΛΗ προσπαθώντας να βοηθήσουν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισαν να μετατραπεί ο Σύλλογος από πεζοπορικός σε αθλητικό σωματείο, με την ονομασία "Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος", ο οποίος αποτέλεσε και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΓΑΣ. Έτσι, σταματά η δράση του πρώτου πεζοπορικού συλλόγου με διάρκεια ζωής μόλις ενός χρόνου, αλλά με μεγάλη συνεισφορά στα αθλητικά τεκταινόμενα της Καλαμάτας.

 

Το 1980, μια χούφτα ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους και τον αθλητισμό, ίδρυσαν έναν καινούριο σύλλογο με το όνομα του παλιού εκείνου ΕΥΚΛΗ. Η πλήρης ονομασία του συλλόγου είναι Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας "Ο ΕΥΚΛΗΣ". Πρόεδρος είναι ο κ. Τάκης Κουτρούλης, ψυχή του συλλόγου, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των σωματικών, ψυχικών και πνευματικών δυνατοτήτων των μελών του, δια της πραγματοποιήσεως πολιτιστικών εκδηλώσεων, πεζοποριών, ορειβασίας, εκδρομών σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Ο Σύλλογος διατηρεί τα εξής τμήματα: πεζοπορίας, εκδρομών, ποδηλασίας και μπάσκετ. Εν κατακλείδι, πλούσιο σε προσφορά είναι το κοινωνικό έργο του ΕΥΚΛΗ, που στο πλαίσιο του εθελοντισμού, έχει προσφέρει πολλά στην Καλαμάτα.

 

Το σημερινό ΔΣ του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ, μετά τις αρχαιρεσίες της 20/10/2014 και τη συγκρότηση σε σώμα στις 27/10/2014, είναι ως ακολούθως:

 

Πρόεδρος: Παναγιώτης Κουτρούλης
Α΄ Αντιπρόεδρος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπρόσωπος Τύπου: Ελένη Οικονομοπούλου
Β΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος Πεζοπορίας: Παναγιώτης Ανδριανόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος
Ειδικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Εορτολογίου: Δημήτριος Πανταζής
Ταμίας: Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος
Αναπληρωτής Ταμίας: Χρήστος Λυμπερόπουλος
Έφορος Εκδρομών και Εκπρόσωπος Ομοσπονδιών: Αθανάσιος Κυριαζής
Βοηθός Εφόρου Πεζοπορίας: Γιώργος Κωνσταντινόπουλος

Οι χρήστες μας

Εδώ μπορείτε να περιγράψετε ένα χαρακτηριστικό χρήστη και γιατί αυτό το project είναι σημαντικό σε αυτόν. Καλό είναι να δώσετε κίνητρα στους επισκέπτες σας ώστε να επανέλθουν στην ιστοσελίδα σας.

Ιστορικό του project

Ο ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ είναι ένας ιστορικός σύλλογος της Καλαμάτας. Ιδρύθηκε το 1894 και το 1895 συγχωνεύθηκε με τον Μεσσηνιακό, προκειμένου να συμμετέχει στην Ολυμπιάδα του 1896.